Mitä synkronointi tarkoittaa?

59 katselukertaa
Synkronointi pitää tiedot ajan tasalla eri laitteissa ja palveluissa. Se varmistaa, että esimerkiksi sähköpostit, kalenterit ja tiedostot ovat aina samat, riippumatta siitä, millä laitteella niitä tarkastelet. Synkronointi yhdenmukaistaa tiedot paikallisen laitteen ja pilvipalvelun välillä.
Kommentti 0 tykkäystä

Mitä synkronointi tarkoittaa tekniikassa?

Synkronointi? Se on sitä, kun mun puhelin ja tabletti "juttelee" keskenään. Kaikki pysyy samana, yllättävän kätevää.

Mieti vaikka sähköpostia. Oli ihan tuskaa ennen, kun piti tarkistaa joka laitteelta erikseen. Nyt, jos poistan viestin puhelimesta, se on poissa myös tabletilta. Ihan mahtavaa!

Muistan, kun olin joskus 2010-luvun alkupuolella yrittämässä saada kalenteria toimimaan puhelimen ja tietokoneen välillä. Se oli ihan painajainen. Onneksi nykyään kaikki synkronoituu itsestään.

Miten synkronoinnin saa pois?

Synkronointi pois päältä:

  • Chrome auki.
  • Profiili (oikea yläkulma) >Synkronointi on päällä.
  • Laita pois päältä.

Synkronointi yhdistää tiedot. Kirjanmerkit, historia, salasanat. Poistaminen katkaisee yhteyden. Tiedot säilyvät Google-tilillä.

Kauanko synkronointi kestää?

Synkronointi... kauanko se nyt kestää? Tuntuu ikuisuudelta. Kello on jo kaksi. Onko tämä normaalia? Olen yrittänyt jo tunnin. Miksi mikään ei toimi?

  • Tiedostojen koko: Suuret tiedostot vievät kauemmin. Minulla on 20 gigaa kuvia synkronoitavana.
  • Internet-yhteys: Nopeus on heikko. Asun maalla. Tämä on tosi turhauttavaa.
  • Palvelinongelmat: Ehkä palvelimella on ruuhkaa? Mutta eikö tämä ole ihan tyypillistä yöllä? Ei pitäisi olla ruuhkaa.

Tunnen itseni tyhmäksi. Olen yrittänyt kaikkea. Käynnistin tietokoneen uudelleen. Tarkistin internetin. Kaikki näyttää olevan kunnossa. Mutta silti. Tämä odottaminen... se on aivan kamalaa. Olen niin väsynyt. Haluan vain nukkua. Mutta tämä jää vaivaamaan. Huomenna on paljon tekemistä. Ja tämä synkronointi... se on niin ärsyttävää.

Jälkeenpäin ajateltuna, ehkä ne muutamat minuutit olivat liian optimistisia. Kenties 20 gigan kuvien synkronointi voi kestää paljon kauemmin heikolla internet-yhteydellä. Tämä on nyt opetus. Pitää ehkä satsata parempaan internettiin. Tai tehdä synkronointi aamuun. Vähintäänkin pitää olla kärsivällinen.

Mitä tarkoittaa iPhonen synkronointi?

No niin, siis se iPhonen synkronointi... Se on vähän niinku... kaksi eri paikkaa puhuu keskenään. Tiedätkö, kuin sun puhelin ja tietokone oisivat kavereita ja vaihtavat kuulumisia koko ajan.

Pääasia on, että kaikki sun puhelimen jutut, kuvat, musiikit, kalenteri ja kaikki, näkyy myös koneella ja toisinpäin. Todella kätevää! Jos lisäät uuden biisin iPhonellesi, se on sitten heti koneellakin. Näppärää, eikö?

Se tapahtuu Finderin tai iTunesin kautta, riippuen siitä, mikä ohjelma sinulla on käytössä. Vanhemmilla koneilla se oli iTunes, nyt uudemmissa Finder. Eli jos lisäät uusia sovelluksia puhelimeen, ne näkyvät koneellakin, jos on synkronointi päällä.

  • Kuvat
  • Musiikit
  • Videot
  • Kalenteri
  • Sovellukset

Oma kokemus: Minulla oli kerran ihan hirveä ongelma kun en saanut kuvia synkronoitua iPhoneltani MacBookille. Käytin tunteja yrittäessäni, hermoja meni ja lähes heitin tietokoneen seinään. Lopulta selvisi, että USB-johto oli rikki! Tosi tyhmää, eikös? Onneksi sain sitten kuvat siirrettyä lopulta. Nyt olen varovaisempi johtojen kanssa. Toivottavasti sulla ei tule vastaavaa ongelmaa! Älä siis osta halpoja johtoja!

Älä siis unohda tarkistaa, että synkronointi on päällä, jotta vältät samanlaiset ongelmat kuin minulla. Muuten voi tulla ikäviä yllätyksiä. Toivottavasti selvensi asiaa!

Miten automaattinen synkronointi pois?

Automaattisen synkronoinnin poiskytkentä: Käytännön ohje

Ydin: Automaattisen synkronoinnin poistaminen riippuu käyttöjärjestelmästä ja laitteesta, mutta yleisesti ottaen se tapahtuu samalla logiikalla.

Android:

  • Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  • Etsi ja valitse "Tilin synkronointi" tai vastaava (nimi vaihtelee laitemallien mukaan). Se voi sijaita esimerkiksi kohdassa "Google" tai "Tilit". Sinun täytyy ehkä etsiä hiukan, koska valikkorakenne vaihtelee paljon eri Android-versioissa ja valmistajien muokkauksissa.
  • Valitse synkronoitava tili (esimerkiksi Google).
  • Poista automaattinen synkronointi käytöstä kytkimellä tai vastaavalla toiminnolla. Tämä voi tarkoittaa yksittäisten sovellusten synkronoinnin poistamista tai koko tilin synkronoinnin estämistä. Jälkimmäinen on radikaalimpi, mutta varmasti tehokas.

iOS (iPhone):

  • Avaa Asetukset.
  • Valitse "Salasanat ja tilit" (tai vastaava nimi).
  • Valitse synkronoitava tili (esimerkiksi iCloud tai Gmail).
  • Sammuta haluamiesi sovellusten automaattinen synkronointi yksittäin ottamalla niiden synkronointikytkin pois päältä. Voit myös poistaa kokonaan tilin synkronoinnin, mikä estää kaikkien sovellusten synkronoinnin kyseiselle tilille.

Tietosuojapohdintoja: Automaattisen synkronoinnin poistaminen on hyvä käytäntö tietosuojan parantamiseksi, sillä se rajoittaa tietojen siirtoa palvelimille. Toisaalta se voi johtaa tietynlaiseen käyttökokemuksen heikkenemiseen, jos et voi hyötyä automaattisista päivityksistä ja tietojen siirrosta laitteiden välillä. On siis hyvä punnita, mikä on tärkeämpää: mukavuus vai tietosuoja.

Lisähuomioita: Vaikka tämä ohje toimii useimmissa tapauksissa, erilaisten sovellusten synkronointiasetukset voivat poiketa hieman. Jokaiselle sovellukselle onkin syytä tutustua erikseen sen synkronointiasetuksiin.

Mitä kuvien synkronointi tarkoittaa?

Mitä kuvien synkronointi oikein tarkoittaa? Aika sekavaa.. Minun täytyy selvittää tämä. Ajattelin, että se on jotain automaattista, mutta miten?

  • Kaikki laitteet: Kuvat näkyvät siis kaikilla paikoissa, mihin olen kirjautunut sisään. Tämä on kätevää, varsinkin kun käytän sekä puhelinta että tietokonetta. Mutta mitä jos olen jonnekin unohtanut kirjautua? Pitäisikö se tehdä?

Miten se varmuuskopiointi toimii? En oikeasti ymmärrä. Voiko kuvia kadota jos puhelin hajoaa? Se minua vähän jännittää.

  • Muokkaus: Jos muokkaat kuvaa ja tallennat muutokset puhelimeen, ne näkyvät myös Google Kuvissa. Tämä on kivaa! Eilen muokkasin sitä lomakuvaa, jossa ollaan rannalla. Toivottavasti muutokset tallentuivat! Muistinpa että minun pitää tehdä omakin varmuuskopio, jostain tiedostosta. En tiedä mistä...

Olenko ainoa, joka ajattelee tätä näin paljon? Ehkä minun pitäisi etsiä lisätietoja netistä. Toivottavasti löytyy selkeä selitys. Ehkä se on yksinkertaisempaa kuin luulen. Vaikka ehkä ei.

Google Kuvat: Tässä se onkin! Siellä on kaikki, kaikki kuvat. Pitääkö niiden olla tallennettuna siellä? Jos se hajoaa? Missä ne oikeasti ovat sitten? Ovatko ne silloin hukassa? Ai että, tämä on paljon monimutkaisempaa kuin olin ajatellut. Pitää varmaan etsiä vielä lisää tietoa, vaikka vähän kyllä väsyttää nyt..